Yoga Den Haag

Yoga heeft in onze visie te maken met Bewust Zijn: Bewust Bewegen, Bewust Ademen, Bewust Voelen en Bewust Denken. Hierdoor ontwikkelt de verbinding tussen lichaam en geest zich. Het gevolg van een bewuste verbinding is dat ons welzijn vergroot wordt. We voelen ons prettiger in ons lijf en daarmee in ons leven.

Yoga kan ondersteunend werken bij bestrijding van rugklachten, postnatale klachten, angsten, depressies, stress/burn out etc. Doordat je op je yogamatje uitgenodigd wordt om je eigen grenzen, bewegingspatronen, grondpatronen en denkpatronen te verkennen en herkennen, kun je in 'het echte leven' eerder grenzen aangeven, je lichaamshouding verbeteren en de signalen van je lijf en je ademhaling leren voelen.

IMoves is een 'praktische' studio, we werken via het lijf aan persoonlijke ontwikkeling. Spiritualiteit gaat in onze visie over met beide benen op de grond staan en op een 'bezielde' manier in het leven staan. Plezier, vrolijkheid en genieten in beweging staan voorop! Bij iMoves is je yogamat een veilige haven, waar je op je gemak kunt onderzoeken, binnen jouw mogelijkheden, wat yoga voor jouw persoonlijke ontwikkeling kan betekenen. Je wordt door professionele docenten geïnspireerd om je comfortzone te verkennen en erachter te komen wat het je oplevert om het eens 'helemaal anders' te doen. Kijk ook hier om meer te lezen over onze interpretatie van yoga.

iMoves biedt verschillende vormen van yoga aan:

Vinyasa Yoga

Vinyasayoga is een dynamische vorm van yoga. De houdingen (asana’s) lopen in een vloeiende beweging in elkaar over door het gebruik van ademhaling, bandha’s en drishti (de blik). Een les bestaat meestal uit een serie zonnegroeten en variaties daarop. Daarna de staande houdingen, zittende houdingen en afsluitende houdingen, zoals bijv. schouderstand, kopstand, handstand of achteroverbuigingen. De les wordt altijd afgesloten met een heerlijke ontspanning. Tijdens een vinyasayogales krijg je uitleg over je ademhaling, de manier waarop je de houdingen kunt uitvoeren en hoe je de bandha’s en je blik kunt gebruiken. Door de warmte (energie/power) die vrijkomt bij de bewegingen wordt je soepeler en worden afvalstoffen makkelijker verbrand. Bij Vinyasayoga beweeg je redelijk intensief en deze vorm van yoga is zeer geschikt als aanvulling op bijv. duursporten en krachtsporten. Het resultaat is een soepele en gezonde geest in een soepel en gezond lichaam.

 

Hatha Yoga

Eigenlijk zijn alle fysieke vormen van yoga Hatha yoga. Bij iMoves wordt het onderscheid gemaakt tussen de dynamische Vinyasalessen en de klassieke Hatha yoga benadering. Bij de Hatha yoga lessen worden de houdingen stuk voor stuk uitgevoerd en is er meer uitleg over de achterliggende techniek, anatomie etc. van de houdingen. Ademhaling en de eindontspanning zijn ook hierbij vast onderdeel. Deze les is geschikt voor beginners.

 

Stretch&Relax

De Stretch&Relaxles is een op yin yoga gebaseerde les. We blijven tussen de twee en vier minuten in een houding en doel is juist om vanuit zachtheid het lichaam te openen. Hierdoor bereik je dieper gelegen weefsel en kunnen blokkades en spanningen makkelijker losgelaten worden. Doordat er meer tijd is om de houdingen uit te voeren, is ook deze les geschikt voor beginners.

 

Bij iMoves kun je ook terecht voor:

 • Privé Yogales
 • Privé Yoga Groepsles (bijvoorbeeld met je vriendinnen)
 • Yoga voor een kinderfeestje
 • Bedrijfsyoga
 • Yoga voor evenementen
 • Yoga op het strand www.yogajuf.nl
 • Workshops
 • Yoga voor gezinnen
 • Kids in Balans cursussen ism Buro Leerlingenhulp

 

Ervaringen van leerlingen:

 • 'Als ik last heb van rug, knie, nek, dan weet Anne goede oefeningen, ze snapt waar het zit, ongelooflijk respect voor grenzen, ook heel prettig, kussentje hier, rolletje daar... bedankt!'
 • 'De yogalessen bij iMoves helpen me absoluut bij mijn rug en schouderklachten. De ademhalingsoefeningen zijn ook erg waardevol.'
 • 'De lessen bij iMoves helpen mijn stroeve rug. Door de yoga heb ik meer bewegingsruimte en minder pijn in mijn rug.'
 • Ik denk dat de lessen bij iMoves vooral klachten voorkomen. Ik merk dat ik soepeler word, zowel fysiek als in mijn denken. Fitter ook. Mijn (onder) rug, die van oudsher wel eens wat klachten oplevert, gaat de laatste tijd erg goed. M.i. door de combinatie van yoga en BodyStressRelease. Mijn houding is verbeterd, waardoor alles lekker kan stromen.
 • De lessen bij iMoves hebben me vooral psychisch geholpen. Ik heb minder last van angst/ hyperventilatie. En de lessen leren me door o.a. de concentratie op ademhaling, stevigere houding, de grenzen van mijn eigen lichaam beter te leren kennen.
 
iMoves

Weimarstraat 55
2562GR Den Haag
070-7504166
06-25095528
info@imoves.nl

volgende groepslessen
Shopping CartYour Cart is currently empty.

InloggenJoomla Extensions Directory Listing